Minahasa

Un nou terratrèmol a Indonèsia, de magnitud 7,5, sacseja l'illa de Cèlebes

Actualitzat

Un terratrèmol de magnitud 7,5 ha sacsejat aquest divendres l'illa de Cèlebes, al nord d'Indonèsia. 

El terratrèmol ha provocat un tsunami que ha castigat les ciutats de Palu i Donggala, on viuen més de 600.000 persones. El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, ha dit en un comunicat que el terratrèmol i el tsunami "han causat diverses víctimes", però no n'ha especificat la xifra.

També n'informa des de Twitter:

 

Les onades de dos metres han travessat Palu, poc després que les autoritats emetessin un avís de tsunami.

Aquestes imatges compartides a les xarxes socials de la zona donen idea de la devastació:

L'hipocentre s'ha localitzat a 10 quilòmetres de profunditat, segons informa el Servei Geològic dels Estats Units, (USGC), que registra l'activitat sísmica a tot el món, a la localitat de Minahasa. L'epicentre, a 56 quilòmetres al nord de Donggala.

 

 

 

Les autoritats indonèsies han alertat la població que es mantingui en zones segures, sobretot després de diverses rèpliques de magnitud 5 que hi ha hagut, ha dit per televisió el portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres.

"Advertim la gent que es quedi en zones segues i s'allunyi dels edificis afectats."

 

Un sisme anterior de magnitud 6 causa un mort

Un altre sisme, quatre hores abans, de magnitud 6 segons l'USGC, ha causat, segons les autoritats de la regió, un mort i una desena de ferits, així com la destrucció d'alguns edificis.

 

 

Aquest estiu, en un altre terratrèmol que va afectar l'illa indonèsia de Lombok, van morir més de 500 persones i 400.000 van haver de ser evacuades.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut