Barcelona

Un nou descarrilament a Plaça Catalunya provoca altre cop restriccions i demores en el servei dels FGC

Una incidència tècnica en un tren que entrava a l'estació de Plaça Catalunya fa que s'hagi hagut de tornar a reestructurar el servei de trens dels FGC. Com a conseqüència directa hi ha hagut retards a la Línia del Vallès. L'empresa desconeix quan es podrà restablir amb normalitat el servei.

RedaccióActualitzat
Una incidència tècnica en un tren que entrava a l'estació de Plaça Catalunya fa que s'hagi hagut de reestructurar el servei de trens dels FGC. Com a conseqüència directa hi ha hagut retards a la línia del Vallès.

L'accident va passar dijous al migdia quan un tren de la línia S-1, que venia de Terrassa, va reduir la marxa per accedir a la via 4 de l'estació de Plaça Catalunya. Aleshores, una de les rodes del comboi, carregat amb 160 passatgers, va sortir de la via i va provocar un altre descarrilament.

El problema no és nou, ja que és el quart descarrilament que viu el servei en el mateix punt des del juliol. L'accident és imputable al mal funcionament d'un canvi d'agulles. Com a conseqüència, el tren i una de les vies estan inutilitzats.

De fet, FGC va anunciar que les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell), L6 (Reina Elisenda) i L7 (Avinguda Tibidabo) tindran alterats els seus recorreguts habituals durant el mes d'agost per renovar part de la infraestructura i solucionar l'avaria que des del 19 de juliol ja ha provocat quatre descarrilaments.

Arran de la incidència tècnica, s'ha suprimit la Línia 6, de Reina Elisenda fins a l'estació de Sarrià. Els usuaris que vulguin fer el trajecte hauran de fer servir els trens de les línies de Terrassa i Sabadell, que s'aturaran a totes les estacions. Entre Sarrià i Reina Elisenda funciona un tren llançadora cada 6 minuts. A la Línia 7, a l'Avinguda Tibidabo no hi ha canvis.

La companyia ha explicat que els canvis de trens duraran tot el dia. De cara a dilluns, Ferrocarrils de la Generalitat no ha assegurat que ja s'hagi recuperat la normalitat en el servei.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut