Un nou cas d'un home negre mort per trets de la policia, retransmès en directe a Facebook

Les autoritats investiguen la mort d'un altre home negre a mans de dos agents blancs quan ja l'havien reduït a terra

RedaccióActualitzat

Una onada de protestes contra la violència policial ha coincidit amb un nou cas d'un home negre mort per trets d'un policia. La víctima conduïa un cotxe amb la seva nòvia i la filla quan l'ha aturat una patrulla policial. Segons ha explicat la dona, l'home anava a treure's la cartera de la butxaca quan l'agent li ha disparat quatre trets.

La reacció de la dona ha estat retransmetre la situació en directe a través del Facebook, tot i que el policia l'està apuntant. La gravació dura sis minuts i pot ferir la sensibilitat, ja que hi ha l'agonia de l'home davant de la nòvia i la filla. Les imatges, molt dures, es poden en aquest enllaç i serveixen per denunciar, un cop més, la violència de la policia nord-americana contra la població afroamericana.

En les imatges, la dona explica que els han aturat per un intermitent trencat, i que el seu company, que agonitza al seu costat, anava a ensenyar-li el carnet de conduir que tenia a la butxaca i ha advertit al policia que també tenia una pistola amb el permís corresponent.

-Li he dit que no l'agafés, que alcés les mans!
-Senyor, li ha dit que tragués el carnet de conduir. Oh, Déu meu, no em diguis que és mort. No em diguis que el meu nòvio ha marxat així.
-Posi les mans sobre la guantera!
-Ja ho faig, senyor, mantinc les mans on són.

El policia està exaltat i no es mou. Al seient del darrera hi ha asseguda, muda, la filla d'aquesta dona, de 4 anys.

-Senyor policia, no em digui que li ha fet això. Li ha disparat quatre bales. Només volia ensenyar-li els documents, senyor.

A continuació, la policia ordena a la dóna sortir del cotxe però el mòbil continua gravant i se sent com ella es va desesperant. Es va adonant que el seu nòvio és mort, és llavors quan també se sent per primer cop la nena plorar.

La víctima és Philando Castile, 32 anys, un responsable d'una cafeteria escolar. La seva nòvia li diu plorant a la policia que no tenia cap antecedent criminal, que era una bona persona. El mòbil continua gravant i al cap de 6 minuts, el recupera dins un cotxe de policia, emmanillada. Torna a relatar fil per randa els fets i demana ajuda a qui sigui, abans que se li acabi la bateria.

Mentrestant, a Louisiana hi ha hagut protestes per la mort d'un altre home negre, Alton Sterling, de 37 anys, a mans de dos agents blancs quan l'havien reduït i tirat a terra. Els fets han passat a Baton Rouge.

Quan l'home era a terra un dels agents l'hauria apuntat amb la pistola i més tard li hauria disparat. Els dos policies, que asseguren que Sterling anava armat, ja han estat suspesos temporalment fins que no es tanqui la investigació que s'ha obert. El cas ha tornat a treure al carrer centenars de persones, que protesten un cop més per la violència policial contra la població negra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut