Les noves bicicletes que vol estrenar "Pedalem Barcelona"
Les noves bicicletes que vol estrenar "Pedalem Barcelona"

Un nou Bicing de 24 hores i amb reserva anticipada per a Barcelona

Un nou contracte amb Pedalem Barcelona inclou novetats com funcionar les 24 hores del dia, que es pugui reservar cinc minuts abans del seu ús o un increment de bicis elèctriques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat "Pedalem Barcelona" perquè gestioni el servei del Bicing durant els pròxims 10 anys.

Aquest nou contracte inclou novetats com per exemple que el Bicing funcionarà durant les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, o que es podrà reservar 5 minuts abans del seu ús:

Els usuaris també podran triar altres tipus de modalitats d'abonament en funció de l'ús. Fins ara només es podia pagar un abonament anual. Així doncs, s'incrementa el nombre d'estacions de bicicletes elèctriques. La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, creu que la proposta serà ben rebuda:

"Molta gent a Barcelona va descobirr que anar en bici era possible gràcies al bicing. Ara molta gent descobrirà que la bicicleta elèctrica és una molt bona idea i preveiem que hi hagi un increment de mobilitat en aquest sentit".

Amb aquestes novetats i l'increment de zona transitable amb el servei de Bicing, s'ampliarà la xarxa bici fins als 233 quilòmetres l'any 2018:

Concurs convocat pel consistori

La nova adjudicació del contracte del Bicing s'ha votat aquest dimarts en comissió. La proposta de "Pedalem Barcelona", unió de CESPA (fillial de Ferrovial) i PBSC, ha estat aprovada per BComú, Grup Demòcrata, Cs, ERC, el PSC i el regidor no adscrit. En canvi, el PPC i la CUP s'hi han posicionat en contra.

La proposta de "Pedalem Barcelona" va obtenir la millor puntuació combinant la vessant tècnica i l'oferta econòmica. El pressupost total era superior als 220 milions, però finalment ha estat xifrada en 162,9 milions d'euros.

Anar al contingut