Barcelona

Un nen català de 7 anys exposarà la seva obra a la Tate Modern de Londres

Un nen barceloní de 7 anys exposarà la seva obra artística a la Tate Modern de Londres. Es tracta d'Iker Martínez Alandi, que ha estat el guanyador, entre catorze obres més, del projecte internacional de promoció d'art de la multinacional Unilever. L'obra d'Iker Martínez es titula "Passeig pels espais" i està formada per un conjunt de capses amb diferents il·lustracions per aconseguir efectes diversos.

Actualitzat
Iker Martínez Alandi, un nen de 7 anys de l'escola Bon Pastor de Barcelona, exposarà el 2 d'abril la seva obra a la prestigiosa Tate Modern de Londres, després de guanyar el Concurs Internacional d'Art Unilever per a escoles d'aquest any, en què ja han competit 135.000 nens.

L'obra amb la qual l'Iker ha aconseguit aquesta fita, titulada "Passeig pels espais", es pot presentar de múltiples formes: amb les capses que la conformen ordenades en funció de la mida i en forma de camí; amb les capses una dins de l'altra fins que en queda una de sola; col·locant les bases de les capses i girant-les 90 graus per mostrar-ne el contingut, i extreure el que contenen els sobres que hi ha en cadascuna o construint una torre amb les capses.

La intenció del jove artista és que l'espectador interactuï amb l'obra, de manera que també assenyala que la col·locació de les capses és infinita, depenent de la imaginació de cadascú. El tema del concurs d'aquest any, en el qual Espanya ha participat per tercera vegada, ha estat "Espais i llocs", i s'inspira en la creació de l'artista Dominique González-Foerster que exposa a la Tate Modern fins al 13 d'abril.

L'obra de l'Iker es podrà veure al costat de 14 més elaborades per estudiants de Bolívia, la Xina, Grècia, el Japó, Turquia i el Regne Unit. L'objectiu del Projecte Internacional d'Art Unilever per a escoles, juntament amb la Tate Modern, consisteix a motivar la gent jove a reflexionar i crear obres d'art en relació amb l'anomenada Unilever Sèries, espai que Unilever patrocina a la galeria.

No és la primera vegada que un català guanya el concurs. Una nena d'11 anys de Terrassa va exposar l'any passat la seva escultura, titulada "Beauty and difference", a la mateixa galeria.
Anar al contingut