Londres

Un mort i deu ferits en un atropellament intencionat a prop d'una mesquita a Londres

Scotland Yard ho considera un atac terrorista. Totes les víctimes són musulmanes.

RedaccióActualitzat

Nou atac a Londres. Una furgoneta ha atropellat de forma premeditada els fidels que sortien d'una mesquita al nord de la capital britànica, a prop del parc de Finsbury, a la una de la matinada. L'atac ha causat un mort i deu ferits, dos d'ells crítics.

Scotland Yard informa, però, que, segons alguns testimonis, l'home mort estava sent atès perquè s'havia desmaiat abans de l'atropellament, i que, per tant, no se sap si ha perdut la vida per l'atemptat o per causa natural. Ho ha explicat el subcomandant de Scotland Yard, Neil Basu:

"L'home que ha mort a l'incident de Finsbury Park ja estava rebent primers auxilis per part del públic i encara no sabem si la seva mort l'ha causat l'atac."

El Consell Musulmà del Regne Unit ha dit que és una mostra d'islamofòbia. Un testimoni ha dit que l'agressor ha sortit del vehicle cridant "mataré tots els musulmans". Els mateixos vianants han pogut detenir l'autor de l'atac, un home de 48 anys. L'atropellament s'ha fet amb una furgoneta, que ha envestit un grup de vianants quan sortien de fer la pregària de la mesquita de Finsbury Park.

 

 

El sospitós d'haver comès l'atropellament ha estat identificat com Darren Osborne, de 47 anys i procedent de la zona de Cardiff, al País de Gal·les. L'home, pare de quatre fills, està acusat de delictes relacionats amb la preparació i instigació d'actes terroristes.

Segons el subcomandant de Scotland Yard, tot apunta que l'assaltant ha actuat sol. Totes les víctimes són membres de la comunitat musulmana, ha dit Neil Basu. La Policia Metropolitana de Londres ha acordonat la zona i diverses ambulàncies han atès els ferits al carrer mateix, al lloc de l'incident. La primera ministra britànica, Theresa May, ha afirmat que la policia tracta aquesta acció com un possible "atac terrorista".

Aquest nou atemptat arriba després de l'atac terrorista --reivindicat per Estat Islàmic-- de fa dos caps de setmana en què van morir 8 persones i 48 més van quedar ferides al pont de Londres. Els atacants van envestir amb una furgoneta els vianants i els van apunyalar

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut