Un policia a l'exterior del mercat jueu que va ser atacat al setembre.
Un policia a l'exterior del mercat jueu que va ser atacat al setembre.
Estrasburg

Un mort i una desena de detinguts en una operació contra presumptes terroristes antisemites a França

La policia francesa ha dut a terme una operació antiterrorista a diverses ciutats franceses i ha desarticulat una xarxa islamista. Un presumpte militant salafista ha mort durant la batuda policial a Estrasburg. En total hi ha hagut una desena de detinguts.

RedaccióActualitzat
Operació contra el terrorisme antisemita a França. Un presumpte islamista ha mort i tres policies han quedat ferits a Estrasburg. S'han detingut almenys deu persones sospitoses de pertànyer a grups salafistes relacionats amb actes antisemites.

L'operació ha començat de matinada a la Costa Blava, a Alsàcia i a la rodalia de París. La policia ha actuat conjuntament a París, Niça, Canes i Estrasburg. En aquesta última ciutat hi ha hagut enfrontaments a trets entre la policia i un sospitós. Quan els agents han intentat accedir a un edifici de la localitat, el presumpte terrorista els ha rebut a trets. Tres policies han resultat ferits, però finalment han abatut el sospitós.

L'islamista radical mort, Jeremy Sidney, de nacionalitat francesa, vivia en un edifici de pisos socials d'Estrasburg.

Les investigacions policials han demostrat que les empremtes trobades en l'artefacte llançat contra un supermercat jueu a la població de Sarcelles el 19 de setembre corresponen a les de Jeremy Sidney. La transcendència de l'operació es mesura per la decisió del ministre de l'Interior, Manuel Valls, de posposar un viatge a Qatar per seguir de prop la feina de la policia.

A la regió de París s'ha detingut un altre sospitós. A Canes, la policia ha interrogat una tercera persona. Segons sembla, en total hi ha una desena de detinguts.

Fonts del Departament d'Interior francès relacionen aquesta xarxa amb combatents salafistes en la guerra de Síria.
Anar al contingut