Tarragona

Un membre dels Castellers de Gavà mor en un accident al local d'assaig dels Xiquets del Serrallo

En l'accident han resultat ferits els presidents dels Castellers de Gavà i dels Xiquets del Serrallo. Un dels ferits està greu i l'altre, menys greu.

RedaccióActualitzat

Un membre dels Castellers de Gavà ha mort en un accident al local d'assaig de la colla castellera de Tarragona els Xiquets del Serrallo. El local està situat al Tinglado 4 del Moll de Costa. En l'accident també han resultat ferits els presidents de la colla de Gavà, Carles Artola, i dels Xiquets, Lluís Monfort. Montfort ja ha estat donat d'alta.

La víctima mortal és l'exregidor d'ERC a l'Ajuntament de Gavà i integrant de la colla castellera de la ciutat, Jordi Calatayud.

L'accident ha passat quan els castellers treballaven en les tasques de retirada de l'estructura metàl·lica que sosté la xarxa del local d'assaig. El ferit més greu és el president de la colla de Gavà, de 52 anys, que està ingressat a l'Hospital Joan XXIII. El presiden del Xiquets ha estat ingressat és a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona i ha estat donat d'alta a mitja tarda.

Els membres de la colla tarragonina estaven desmuntant la xarxa de seguretat del recinte d'assaig juntament amb altres integrants de la colla castellera de Gavà quan ha passat el sinistre. Una estructura metàl·lica retràctil, plegable i amb rodes ha caigut i ha colpejat els tres afectats.

 

El conseller Jané ha explicat que la colla tarragonina havia cedit l'estructura que sosté la xarxa als castellers de Gavà perquè ells ja no la necessitaven al nou local, situat molt a prop de l'antic. Per aquest motiu, en el moment de l'accident, hi havia diversos membres de totes dues colles dins el local.

Suport de tot el món casteller

Totes dues colles han manifestat a les xarxes el dol per la mort del casteller de Gavà:

Els Xiquets del Serrallo han expressat en un comunicat el condol pel terrible accident que ha provocat la mort d'un dels membres de la colla de Gavà:

 


No han estat els únics, el món casteller ha mostrat tot el seu suport a la colla del Baix Llobregat quan s'ha conegut la notícia. Unes mostres de suport que els de Gavà han agraït a Twitter:

 


Ahir es va fer l'últim assaig al local

L'accident ha passat a dos quarts de dotze del matí, mentre es feien les tasques de desmuntatge del local on fins ara assajava de manera temporal la colla tarragonina. El nou local d'assaig serà a l'Autoritat Portuària, a pocs metres de distància, com anunciava ahir la colla via Twitter:

 


Fins al lloc, s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers, cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies del SEM, i efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona, de la Policia Portuària i de Protecció Civil.

Els serveis d'emergències han explicat que a Jordi Calatayud se li han practicat maniobres de reanimació que, malauradament, no han permès salvar-li la vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut