L'incendi afecta una plataforma on hi havia uns 63 operaris
L'incendi afecta una plataforma on hi havia uns 63 operaris
Bakú

Un mort i 29 desapareguts en l'incendi a la plataforma petrolera en territori de l'Azerbaidjan

Els equips de rescat han aconseguit salvar 33 persones, però l'incendi continua cremant, al cap de dos dies, i les feines de rescat es fan molt difícils

Actualitzat
Almenys una persona va morir i 29 estan desaparegudes com a resultat del greu incendi, encara sense extingir, que es va declarar fa dos dies en una plataforma petrolera marítima en aigües del mar Caspi, en territori de l'Azerbaidjan.

El govern azerbaidjanès s'ha dirigit a les autoritats de Rússia, l'Iran, el Kazakhstan i el Turkmenistan per demanar-los ajuda en el rescat dels cossos dels desapareguts, i probablement ofegats, quan intentaven fugir de l'incendi.

Bakú ha demanat als quatre països amb els quals comparteix la conca del Caspi que "rescatin els cossos dels morts en la tragèdia si aquests refloten a les seves aigües territorials", ha explicat en roda de premsa Jalig Mamédov, vicepresident de la Companyia Estatal de Petroli de la República de l'Azerbaidjan, propietària de la plataforma incendiada.

Els serveis de salvament azerbaidjanesos van rescatar de la plataforma 33 dels 63 operaris que eren a les instal·lacions quan hi va haver l'incendi divendres passat.

El cos d'un dels desapareguts va sortir a flotació dissabte, i és l'únic que, de moment, es comptabilitza oficialment com a mort.

L'incendi es va produir després de l'explosió del gasoducte de la plataforma, provocat pel temporal i fort vent. El foc va saltar a dos pous d'extracció, cosa que ha impedit fins ara l'extinció de les flames.

Els operaris es van refugiar en els nivells interiors de les instal·lacions i en diversos bots salvavides, encadenats a la infraestructura, mentre els serveis de rescat esperaven que es calmés el temporal per començar l'operació de salvament.

Pel que sembla, segons van escriure alguns mitjans de comunicació en les xarxes socials de l'Azerbaidjan, un dels bots es va rebentar per sobrepès i els seus ocupants es van precipitar a l'aigua.

El país caucasià ha declarat aquest diumenge dol nacional per honrar la memòria de les víctimes.

Anar al contingut