Una imatge del programa "Inèdits"
Una imatge del programa "Inèdits"

Un Miquel Martí i Pol que no s'havia vist mai, a "Inèdits", el nou programa del 33

"Inèdits" recupera dels arxius de TV3 entrevistes inèdites a personatges del món de la cultura

Actualitzat

El poeta Miquel Martí i Pol és el protagonista d'"Inèdits", el programa que ha estrenat el Canal 33, quan es compleixen els 15 anys de la seva mort.

En aquest primer capítol recupera una entrevista amb Martí i Pol feta fa 25 anys que mai s'ha emès íntegra.

Va ser gravada el 10 de desembre de 1993 per al programa "Un tomb per la vida", de TV3, dirigit per Joaquim Maria Puyal. Se'n van emetre només 5 minuts enmig del capítol dedicat a Lluís Llach.

Mònica Terribas, aleshores directora de Documentació del programa, va ser l'encarregada de conversar amb el poeta a la seva casa de Roda de Ter.

L'entrevista repassa bona part de la vida de Martí i Pol i s'endinsa en els seus pensaments i inquietuds més íntimes. Tota l'entrevista ha estat subtitulada, perquè es puguin seguir millor les paraules del poeta.

Dirigit per Josep Mulet i Peté Soler, que també el presenta, el programa neix amb la voluntat de recuperar i treure a la llum documents audiovisuals històrics de personatges culturals rellevants com Joan Oliver, Salvador Espriu, Joana Raspall i Leonard Cohen. Documents que formen part dels arxius dels 35 anys de Televisió de Catalunya.

 

Anar al contingut