Imatge d'arxiu d'un avió Eurofighter a la base aèria de Morón de la Frontera. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'un avió Eurofighter a la base aèria de Morón de la Frontera. (Foto: EFE)
Morón de la Frontera

Un militar saudita mor en un accident d'avió a la base aèria de Morón de la Frontera

Un accident aeri ha acabat amb la vida d'un militar saudita que es disposava a realitzar un vol d'instrucció ordinari amb l'avió de combat Eurofighter a la base aèria de Morón de la Frontera. L'aparell ha caigut a terra poc després d'enlairar-se, aquest dimarts al matí, per causes encara desconegudes. El Ministeri de Defensa ha confirmat la mort del militar, un coronel de l'Exèrcit de l'Aire de l'Aràbia Saudita, i ha precisat que el pilot, un comandant espanyol que ha fet ejectar el seient i ha caigut en paracaigudes, es troba en bon estat.

Actualitzat
Defensa ha traslladat cap a l'aeròdrom sevillà membres de la Comissió d'Investigació Tècnica d'Accidents d'Aeronàutica Militar (Citaam) perquè s'encarreguin d'aclarir les causes del sinistre.

El militar saudita es trobava a Morón per un acord de formació entre Espanya i l'Aràbia Saudita per conèixer el pilotatge de l'avió Eurofighter. L'aparell, un caça bombarder multipropòsit de gran agilitat, va topar amb el terra poc després d'enlairar-se i de superar l'anomenada "línia de no retorn", amb una velocitat entre els 200 i 300 quilòmetres per hora.

Aquest és el sisè accident de la base andalusa en els darrers 10 anys, que acumulen un total de sis morts, dos dels quals, civils. L'accident més recent també va tenir lloc en un vol d'instrucció i es remunta al 10 de setembre del 2009.
Anar al contingut