Petició per repetir el referèndum del Brexit
Petició per repetir el referèndum del Brexit
Londres

Més de tres milions de firmes per demanar que es repeteixi el referèndum del Brexit

RedaccióActualitzat

Reacció proeuropeista al Regne Unit. Els indrets on va guanyar el "no" al Brexit no es resignen davant uns resultats que no veuen com a propis. A Escòcia hi ha hagut concentracions i el Parlament pot iniciar el camí cap a un segon referèndum per la independència. Però també hi ha ciutadans anònims que volen fer sentir la seva veu contra el Brexit i demanen directament que es epeteixi el referèndum.

Una petició ciutadana al Parlament britànic perquè es repeteixi el referèndum supera els tres milions de firmes. La petició va col·lapsar divendres el web de la Cambra dels Comuns per l'elevat nombre de persones que hi van entrar per adherir-se a la proposta.

 

El text demana als diputats que es faci un segon referèndum perquè cap de les dues opcions va arribar al 60% del suport i la participació no va assolir el 75%.

Des de la Comissió de Peticions de la Cambra dels Comuns han informat que s'investiga un possible frau en les signatures. De fet, s'han eliminat 77.000 firmes que s'hi havien afegit de forma fraudulenta. 

La presidenta de la Comissió, Helen Jones, ha explicat que es pren "molt seriosament" les informacions periodístiques que asseguren que hi ha molts firmants procedents de països estrangers, com Corea del Nord o les illes Caiman. Les mateixes informacions diuen que n'hi ha del Vaticà i que superen el nombre d'habitants d'aquesta ciutat. 

 

 

Segons les normes del Parlament, la petició s'hauria de considerar per a un debat a la cambra i hauria de tenir una resposta del govern, ja que supera les 100.000 firmes. De fet, el legislatiu britànic estudiarà la demanda dimarts. 

A la web de la petició es pot veure un mapa de les firmes i on té més suport.

Independència de Londres

Una altra petitició demana directament la independència de Londres i que plantegi l'adhesió a la Unió Europea. A la regió de la capital va guanyar el "no" al Brexit amb més d'un 60% de suports.

Aquesta petició no s'ha fet en cap pàgina oficial, sinó en el portal de campanyes Change.org, però ja té 120.000 firmes. El seu objectiu és arribar a les 150.000.

Concentracions a Edimburg

A Edimburg, davant la seu del Parlament escocès, hi va haver la primera concentració proeuropeista post Brexit. Divendres al vespre, els concentrats van reclamar la convocatòria d'un nou referèndum d'independència per poder continuar pertanyent a la Unió Europea. 

 

La primera ministra escocesa ja va obrir la via del referèndum després del Brexit. Irlanda del Nord també demana un referèndum per continuar dins la Unió Europea, integrats a Irlanda. 

A Escòcia, l'opció de quedar-se a la Unió Europa va guanyar de 24 punts.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut