Trump i May, divendres, a la Casa Blanca (Reuters)
Trump i May, divendres, a la Casa Blanca (Reuters)
Londres

Un milió de firmes en un dia contra la visita de Trump a Londres

La sol·licitud és d'un ciutadà britànic i està penjada al web oficial del Parlament, però Theresa May insisteix que la invitació ja ha estat tramitada i no es cancel·larà

RedaccióActualitzat

Donald Trump provoca el rebuig de molta gent als Estats Units. També fora del seu país. La setmana passada va rebre la primera ministra britànica, Theresa May, però són molts els ciutadans que no volen que Trump trepitgi el Regne Unit. Una sol·licitud del ciutadà britànic Graham Guest penjada al web oficial del Parlament ja ha recollit més d'un milió de firmes en contra de la visita, prevista per a aquest 2017. Com que s'han superat les 100.000 firmes, el Parlament de Londres haurà de discutir-ho.

 

 

Els firmants que protesten per aquesta visita no volen que retin honors al president nord-americà ni tampoc que sigui rebut per la reina Elisabet ni que es faci un sopar de gala al Palau de Buckingham en honor seu. La primera ministra, Theresa May, ja ha dit, però, que la visita no es cancel·larà. Fonts del número 10 de Downing Street indiquen que anul·lar-la seria un gest "populista", que els Estats Units és un "aliat important" i que "cal pensar a llarg termini."

La petició de Graham Guest es va fer arran de la controvèrsia causada per Trump després de vetar l'entrada als Estats Units de ciutadans de diversos països amb població musulmana. Els partits de l'oposició britànica han demanat al govern de May que no rebi Donald Trump. Per a aquesta tarda estan convocades manifestacions de protesta contra l'ordre del mandatari nord-americà a Londres, Manchester, Bristol, Brighton, Liverpool, Glasgow, Edimburg, Cardiff i Swansea.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Theresa MayRegne Unit
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut