Barcelona

Un miler d'estafats pel frau filatèlic es constitueixen en associació d'afectats a Barcelona i acorden presentar denúncies individuals als jutjats

A Barcelona, s'han reunit un miler d'afectats per la presumpta estafa, majoritàriament de Fórum Filatélico, que té seu a Barcelona. Els inversos presumptament estafats han decidit constituir-se en associació d'afectats i s'han proposat presentar denúncies individuals als jutjats de guàrdia. També han acordat concentrar-se a la plaça de Sant Jaume cada dimarts mentre la situació no s'aclareixi.

Actualitzat

Els afectats han decidit concentrar-se cada dimarts davant del Palau de la Generalitat després de celebrar una primera reunió en la qual s'ha acordat crear una associació d'afectats. La reunió, que inicialment havia de fer-se al Centre Cívic Drassanes, s'ha realitzat finalment al pati del col·legi CEIP Collaso i Gil del districte de Ciutat Vella, i ha reunit moltes més persones de les que s'hi esperava, en una trobada on s'han debatut les actuacions que s'han de dur a terme pel presumpte frau de les dues empreses de filatèlia Afinsa i Fórum Filatélico, que només a Catalunya ha afectat 60.000 persones.

Després de dues hores, els afectats han decidit presentar denúncies individuals al jutjat de guàrdia de Barcelona després de discutir si era més convenient aquesta opció que la de presentar una denúncia col·lectiva, tal com els ha recomanat l'Audiència Nacional.

Els assistents han repartit responsabilitats entre les administracions, a les quals han acusat de no haver-los avisat abans del presumpte frau, que el govern investigava des del 1998, i les mateixes empreses, lamentant la confiança dipositada en elles durant més de 25 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut