Més d'un miler de persones han tenyit de groc el pati del castell de Montgrí aquest diumenge (ACN)
Un miler de persones han tenyit de groc el pati del castell de Montgrí aquest diumenge (ACN)

Un miler de persones tenyeixen de groc el castell de Montgrí en record dels presos

RedaccióActualitzat

El castell de Montgrí, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), s'ha tenyit de groc aquest diumenge.

Ha estat durant una estona, com a culminació de la 6a pujada al Montgrí que tradicionalment obre el festival Ítaca, que aquest any ha estat molt marcada per la situació política.

Més d'un miler de persones han pujat el camí fins a la fortalesa medieval inacabada vestides amb samarretes grogues i amb cartolines del mateix color i pancartes que demanaven la llibertat dels presos.

 

Un cop han arribat a dalt, l'interior del castell ha quedat de color groc. A l'acte que s'hi ha fet hi han participat familiars i amics de Dolors Bassa, filla de Torroella, que és a la presó d'Alcalá-Meco. La germana de Bassa ha llegit una carta de l'exconsellera per agrair el suport rebut:

"Agraeixo a tots els assistents que persevereu per la llibertat d'expressió, per la democràcia i per l'alliberament de les nostres veus obligades a emmudir."

A més, els assistents també han pogut gaudir del pròleg del festival Ítaca, amb les actuacions de Roger Mas, Àlex Torío, la Black Music Big Band, i l'Escola Municipal de Música de Torroella.

L'Ítaca omplirà de música Torroella i l'Estartit durant un mes i mig, amb una trentena d'actuacions com les de Txarango, Ebri Knight, Blaumut, El Petit de Cal Eril i Albert Pla, que tancarà aquesta sisena edició.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatCultura
Anar al contingut