Puigdemont reivindica des de Ginebra la seva legitimitat com a president

Un miler de persones participen al debat sobre l'autodeterminació amb Puigdemont, que lamenta no tenir un interlocutor per poder debatre

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont ha participat en un col·loqui al festival internacional sobre drets humans de Ginebra. Més de 900 persones han seguit l'acte en directe.

L'organització del certamen assegurava que la seva presència ha generat interès mediàtic i justificava la invitació per afavorir el diàleg sobre la situació política a Catalunya.

L'organització també ha explicat que va contactar amb el govern espanyol, que va declinar la invitació al debat.

 

 

Alcoberro, Bonet i Gabriel

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que s'ha establert a la ciutat, també era a l'acte, així com l'exdiputada cupaire Mireia Vehí i Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart; Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn; el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro; o el cantant Pau Llonch.

El col·loqui ha començat després de la projecció del documental "Catalunya: Espanya a punt de l'atac de nervis" sobre el referèndum de l'1-O.

La roda de premsa de Puigdemont

Carles Puigdemont ha reivindicat la seva legitimitat com a president i ha denunciat la vulneració de drets a l'estat espanyol. També ha lamentat no tenir un interlocutor per poder debatre.

En la roda de premsa posterior al debat que s'ha fet a la ciutat suïssa, Puigdemont ha sentenciat que cal comptar amb els mediadors internacionals "de bona fe" que posin el seu coneixement al servei d'un "diàleg" per intentar trobar solucions al conflicte entre Catalunya i Espanya: "Totes les possibilitats serien benvingudes i ben rebudes", ha afirmat.

D'altra banda, i pel que fa a una possible nova moció de confiança, el líder de JxCat s'ha limitat a dir que no és cap "dramatisme" i que és una bona eina per saber si es continua comptant amb la majoria parlamentària que ha fet confiança a un programa de govern.

Encara sobre les negociacions, Puigdemont ha deixat clar que cal comptar amb la CUP i que no s'imagina cap acord que no passi pels tres partits independentistes de l'arc parlamentari.

Finalment, ha reiterat que no s'ha plantejat renunciar al seu escó com a diputat, i ha explicat que li hauria "agradat molt" participar en el debat a Ginebra al costat d'algun ministre espanyol, perquè hauria estat un senyal de normalització democràtica.

Amb la mirada posada a la investidura

La visita ha arribat enmig de les negociacions per la investidura. Junts per Catalunya pressiona la CUP per intentar que se sumi a l'acord d'investidura de Jordi Sànchez. I per aconseguir-ho, els han fet una última oferta: una qüestió de confiança a mitja legislatura per garantir que es compleix el full de ruta independentista.

L'oferta estarà sobre la taula en la reunió aquest dilluns de Carles Puigdemont i Anna Gabriel a Ginebra, aprofitant la visita de Puigdemont per participar en les activitats relacionades amb els drets humans que es fan a la ciutat.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraLlibertat d'expressió Drets humansIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut