Roquetes

Un miler de persones marxen entre Tortosa i Roquetes contra el tancament de Lear

Un miler de persones han fet una marxa des de Tortosa fins a Roquetes per protestar contra el tancament de la planta de Lear en aquesta localitat. La companyia té previst aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 518 treballadors. La marxa s'oposa a aquests acomiadaments i reclama mesures per garantir el futur dels habitants de les Terres de l'Ebre, molt afectades per la crisi.

Actualitzat
A banda dels treballadors i els seus familiars, a la manifestació hi han participat els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, de CiU, i el de Roquetes, Francesc Gas, d'ERC. També hi han acudit altres polítics i senadors de la demarcació i el secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, qui ha afirmat que el tancament de Lear no està justificat i que l'únic que vol l'empresa és guanyar més diners.

Els participants han cridat consignes per defensar els seus llocs de treball i han tingut dures crítiques contra el govern de la Generalitat. La marxa ha acabat amb la lectura d'un manifest, on s'ha exigit un pla industrial que garanteixi la viabilitat de la planta i els 518 llocs de treball. Els afectats asseguren que el tancament de la planta de Lear a Roquetes suposarà un "trauma social" per un territori "històricament abandonat per les administracions".

La manifestació d'aquest dilluns és la primera mobilització que el comitè d'empresa ha programat per aquesta setmana i ha tingut lloc 24 hores abans de la primera reunió entre els sindicats i l'empresa per negociar l'ERO. El comitè d'empresa ha convocat per avui una nova concentració de protesta a les 12 del migdia a les portes de la fàbrica per continuar mostrant el seu rebuig a l'expedient.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut