Ceuta

Un miler de persones intenten travessar la frontera a Ceuta la matinada de Cap d'Any

RedaccióActualitzat

Més de mil persones han intentat travessar la frontera entre el Marroc i Espanya a Ceuta aquesta matinada de Cap d'Any, segons la delegació espanyola a la ciutat autònoma.

Mentre que fins a 500 migrants els ha aturat la policia marroquina, unes 600 centes persones han aconseguit arribar fins a la tanca de filferro de sis metres d'alt que delimita la frontera i un centenar han aconseguit enfilar-s'hi.

Un altre grup ha intentat trencar els filferros amb pals i pedres, però cap persona de les que intentaven travessar ho ha aconseguit. Només dues persones les han portat a hospitals espanyols, ferits després de l'assalt. Diversos guàrdies civils han resultat ferits lleument.

Les autoritats espanyoles acumulen crítiques de grups de defensa dels drets humans per les repatriacions en calent que no donen cap opció ni tan sols a demanar l'asil a les persones que intenten entrar a Espanya.

Detinguda per intentar entrar un immigrant en una maleta

També a Ceuta, la Guàrdia Civil ha detingut una jove de 22 anys quan volia travessar la frontera amb un immigrant subsaharià que havia amagat a l'interior d'una maleta.

 

La detenció es va fer el 30 de desembre a la duana amb el Marroc del Tarajal.

Anar al contingut