La manifestació contra l'ERO de Nylstar, que ha recorregut els carrers de Blanes, s'ha acabat davant de l'Ajuntament (ACN)
La manifestació contra l'ERO de Nylstar, que ha recorregut els carrers de Blanes, s'ha acabat davant de l'Ajuntament (ACN)
Blanes

Un miler de persones es manifesten a Blanes per salvar Nylstar

Els sindicats reclamen que es trobi un inversor i obren la porta a instar un concurs de creditors per reflotar la tèxtil

RedaccióActualitzat

La manifestació dels treballadors de l'empresa Nylstar pels carrers de Blanes, a la Selva, ha acabat davant de l'ajuntament de la població. Un miler de persones han participat en aquesta manifestació per fer costat als 211 treballadors de l'empresa. Els empleats s'han conjurat per salvar la tèxtil. Diuen que és viable. Ho diu el president del comitè, Juanjo Rodríguez:

"Que quedi clara una cosa, la gent del tèxtil, els seus homes i les seves dones, som uns grans patidors. És aquesta capacitat de patiment la que ens fa tenir un esperit de lluita que aquests especuladors no es poden ni imaginar. El que ha passat avui és només el començament de les mobilitzacions i la lluita. Per això, que et quedi clar Alfons Cirera [president del Grup Praedium]: 'Nylstar la salvarem'"

Des de l'ajuntament de Blanes, que ha donat suport a la mobilització ja s'han compromès a evitar que la direcció pugui especular amb els terrenys de la fàbrica. Els sindicats asseguren que l'expedient per acomiadar 155 treballadors és un "tancament encobert" i reclamen al consistori que, sota cap concepte, requalifiqui els terrenys en un futur. La UGT, però, també obre la porta a què la mateixa plantilla, si deixa de cobrar el sou, insti un concurs de creditors per aplanar el camí a un inversor industrial que pugui reflotar la tèxtil.

Anar al contingut