Al capdavant de la manifestació hi havia una pancarta en què es podia llegir: "Els treballadors de Nylstar diem prou".
Els treballadors de Nylstar volen tornar a negociar amb l'empresa després dels acomiadaments.
Blanes

Un miler de persones es manifesten a Blanes contra els acomiadaments de Nylstar

Mobilització popular a Blanes, a la Selva, contra els acomiadaments a la històrica empresa de fibres local Nylstar. Un miler de persones van sortir ahir a la tarda al carrer per protestar contra la decisió de l'empresa d'acomiadar 13 treballadors, després de l'ERO que ja ha aplicat els últims mesos. Temen que estigui en joc la continuïtat de l'empresa. Ara treballen a la factoria de Nylstar a Blanes 250 treballadors, però a principis dels 70 n'hi havia 2.300.

RedaccióActualitzat

Un miler de persones es van manifestar a Blanes per donar suport a la plantilla de Nylstar contra l'acomiadament de 13 treballadors. S'oposen a la decisió de la direcció de l'empresa, dedicada a l'elaboració de bobines de fil, d'acomiadar personal perquè havien pactat amb la direcció fer un ERO temporal que ho evités. Aquest ERO afectava el 75% de la plantilla.

El president del comitè d'empresa, Antonio Rodríguez, ha afirmat: "L'objectiu és tornar a la negociació. Cal reconduir els temes, negociar-los tots i tornar a la pau social. De moment, ens hem manifestat i després ja veurem el que farem". Actualment treballen a la factoria de Nylstar a Blanes 250 treballadors, però a començaments dels 70 n'havia arribat a tenir 2.300.

Al capdavant de la concentració hi havia una pancarta en què es podia llegir: "Els treballadors de Nylstar diem prou". L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i els regidors del consistori van participar a la marxa al costat dels treballadors. Hi havia representants de totes les forces polítiques i dels sindicats, i també de diferents entitats del municipi. La manifestació dels treballadors de Nylstar va començar a la porta de l'empresa i es va acabar a l'Ajuntament.

 

 

Anar al contingut