Vista aèria de la concentració davant de la delegació del govern espanyol (ACN)
Vista aèria de la concentració davant de la delegació del govern espanyol (ACN)
Barcelona

Un miler de persones demanen la dimissió de Fernández Díaz davant la delegació del govern

També s'han celebrat concentracions similars a Girona, Lleida i Tarragona

Actualitzat

Al voltant d'un miler de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre davant de la delegació del govern espanyol, convocades per Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La concentració protestava arran de les informacions sobre les pressions del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per trobar escàndols relacionats amb polítics independentistes.

Amb el lema "Per un país lliure de corrupció d'estat", el president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha denunciat que l'Estat "ha traspassat les línies vermelles d'un estat democràtic". La delegació del govern estava protegida per tanques i mitja dotzena de furgons policials. L'acte ha acabat cantant "Els Segadors".

A la concentració, hi han assistit el vicepresident de la Generalitat i líder d'Esquerra, Oriol Junqueras; el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens; el cap del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; el líder de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, o les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya.

També s'han celebrat concentracions similars a Girona, Lleida i Tarragona.

Anar al contingut