Quatre feligresos de Cristians per la Llibertat del Baix Empordà a punt d'entregar les firmes al bisbe de Girona (ACN)
Quatre feligresos de Cristians per la Llibertat del Baix Empordà a punt d'entregar les firmes al bisbe de Girona (ACN)
Girona

Un miler de cristians reclamen un pronunciament "inequívoc" pels "presos polítics"

El col·lectiu Cristians per la Llibertat del Baix Empordà entrega al bisbe de Girona més de 900 firmes

Actualitzat

El col·lectiu Cristians per la Llibertat del Baix Empordà ha presentat prop d'un miler de firmes al bisbe de Girona per reclamar més valentia a l'Església a l'hora de demanar la llibertat dels empresonats pel procés. En el text demanen un pronunciament "inequívoc" a favor de l'alliberament dels "presos polítics".

Les firmes es van recollir en un matí a la sortida de missa a les parròquies de Palafrugell i altres pobles veïns.

Un dels promotors de la iniciativa, Martí Pagès, ha dit que caldrien més pronunciaments valents com el d'aquest cap de setmana a Montserrat a favor dels presos del procés, per denunciar el que consideren que és una injustícia.

"Nosaltres demanem valentia. Jesús va ser molt valent i va denunciar les injustícies del seu temps. I això, amb les conseqüències que li va comportar. I nosaltres com a cristians de base, perquè no som res més que això, denunciem públicament el tracte que reben aquests presos."

En total s'han entregat unes 900 firmes recollides a Palafrugell, Pals, Mont-ras, Begur i Regencós, de suport a un manifest en què es demana un pronunciament públic, inequívoc i categòric exigint l'alliberament immediat de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

 

A la sortida de la trobada, els feligresos han explicat que el bisbe els ha aconsellat que facin arribar les firmes al jutge que porta el cas i els ha remès al comunicat que va fer la Tarraconense, en què demanava "una reflexió serena" sobre l'empresonament de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart "sense entrar en debats jurídics" i que es tinguessin en compte "les circumstàncies personals dels afectats".

 

Carta a Francesc Pardo by Moderador Noticies Web on Scribd

Anar al contingut