Anàlisi del pit d'una dona
Girona

Un metge denuncia la mort d'una dona amb càncer de mama tractada amb una pseudoteràpia

El Departament de Salut ja ha obert un expedient informatiu per investigar el cas

RedaccióActualitzat

Un metge de l'Institut d'Oncologia de Girona i de l'Hospital Trueta denuncia la mort d'una dona amb càncer després de sotmetre's a una pseudoteràpia.

La pacient va arribar al servei d'urgències del Trueta amb el pit putrefacte per una greu infecció, després d'haver rebutjat el tractament mèdic i confiar en un pseudoterapeuta de Barcelona.

L'oncòleg Joaquim Bosch ha denunciat el cas al seu compte de Twitter. Explica que ara fa mig any la dona, que encara no tenia quaranta anys, va anar a urgències per la febre que li havia provocat la infecció al pit.

En veure que tenia literalment el pit podrit ella va respondre que el suposat terapeuta li havia assegurat que era un bon senyal, "que si surt fora de la pell és bo perquè significa que s'està oxigenant".

Els oncòlegs van decidir operar-la però la dona, amb una metàstasi avançada als ossos, va morir ara fa dues setmanes

Assegura que si això ho hagués dit un metge "acabaria entre reixes" i reclama al Ministeri de Salut que endureixi la llei contra aquest col·lectiu per protegir la gent dels seus enganys.

 

 

Estudien denunciar el terapeuta

El Departament de Salut de la Generalitat, per la seva banda, ja ha obert un expedient per investigar els fets i el col·legi de Metges de Girona està estudiant denunciar el pseudoterapeuta que tracta el càncer amb l'anomenada "medicina ortomolecular".

Creuen que enganya els pacients amb un tractament fals i fa intrusisme professional.

ARXIVAT A:
SalutCàncer
Anar al contingut