Puig i Puigdemont, durant l'entrega de la senyera per part d'una família d'exiliats (ACN)
Puig i Puigdemont, durant l'entrega de la senyera per part d'una família d'exiliats (ACN)

Un mes de Puigdemont a Brussel·les: "Som aquí per defensar les institucions"

El president de la Generalitat cessat pel govern espanyol assegura que Catalunya "està clarament pitjor en mans del tripartit del 155"

Actualitzat

El president de la Generalitat cessat amb l'aplicació del 155, Carles Puigdemont, ha assegurat que tant ell com la resta de consellers destituïts que són a Brussel·les hi són "per continuar defensant les institucions catalanes" com a "representants legítims". En un acte a la capital comunitària per celebrar el primer mes des que ell i els consellers cessats que l'acompanyen hi van arribar, Puigdemont ha dit que Catalunya "està clarament pitjor en mans del tripartit del 155".

"Som aquí per continuar defensant les institucions de les que som representants legítims, unes institucions que les va escollir el poble de Catalunya, que no són obra i gràcia de cap Constitució, sinó que són obra i gràcia de la història de Catalunya"

En l'acte de Brussel·les, Puigdemont i els quatre consellers cessats que són amb ell han rebut de mans d'una família d'exiliats una senyera confeccionada per catalans a l'exili a Algèria i que havia anat, després, a Xile. Durant l'acte, Puigdemont ha lamentat que a Catalunya "s'hagi prohibit el groc", s'impedeixin "manifestacions d'avis" o s'intenti posar "la por al cos" dels servidors públics.

"Que cap governant hagi de protegir-se fora perquè se sent amenaçat per una deriva absolutament autoritària que retalla llibertats. Que no torni a passar mai més, perquè crec que no ho mereix cap poble"

Els consellers cessats Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret també han intervingut en l'acte.

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut