L'Havana

Un membre del govern cubà insinua per primera vegada que Fidel Castro no tornarà al poder

Primeres declaracions oficials sobre una successió definitiva de Fidel Castro. Les ha pronunciat el membre del consell d'Estat cubà, Roberto Fernández Retamar, que ha assegurat que el país està sotmès de ple en un "procés pacífic de successió" del "Comandante" en la figura del seu germà Raúl. Fernández Retamar dóna a entendre així que el retorn de Fidel a la presidència del país és un fet del tot descartable. Igualment ha ressaltat que encara que els EUA no s'ho creguin "la successió pacífica és possible".

Actualitzat
Una setmana després que Fidel Castro va cedir provisionalment tots els poders al seu germà Raül, per problemes de salut, es multipliquen els missatges de membres del règim garantint que el president de Cuba es recupera a poc a poc. El vicepresident Carlos Lage, de visita a Bogotà per assistir a la presa de possessió del president Uribe, ha reiterat que Castro millora i que reprendrà les seves funcions d'aquí a poques setmanes. El diari "Granma", òrgan oficial del Partit Comunista, reprodueix en portada un escrit anònim, atribuït a un amic de Castro, on afirma que se sent impressionat per la seva recuperació.

Només una veu ha deixat entreveure la possibilitat que la cessió de poders a Raúl Castro no sigui només temporal. Roberto Fernández Retamar, un intel·lectual cubà i membre del consell d'estat de l'illa, assegura que Cuba ha començat una successió política pacífica. De moment, però, Raül Castro continua invisible i no ha fet cap discurs ni aparició pública des de dilluns passat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut