Seattle

El lladre de l'avió de Seattle: "Només soc un noi que està acabat"

El robatori va mobilitzar dos avions militars que van perseguir l'aeronau fins que es va estavellar, quinze minuts després d'haver-se enlairat

RedaccióActualitzat

El treballador d'una companyia aèria ha mort després d'haver robat un avió a l'aeroport de Seattle, als Estats Units, i haver-se estavellat poc després de l'enlairament.

Es tracta de Richard Russell, un noi de 29 anys que en feia tres i mig que treballava a Horizon Air com a membre del personal de terra, ocupant-se del transport de l'equipatge dels passatgers. Tenia autorització per estar a la pista fent les seves tasques habituals. El que no s'esperava ningú és que pogués agafar un avió i enlairar-lo, i encara menys que fes totes les acrobàcies que va fer abans d'estavellar-se. Els directius de l'aerolínia tampoc s'ho expliquen.

Conversa amb la torre de control

Russell va parlar durant alguns minuts amb la torre de control. Li demanen si està comode pilotant i assegura que sap el que fa perquè juga a videojocs.

"Si, és clar. És una meravella. Jo jugo a videojocs i crec que sé el que em faig. Creus que si aterro això amb èxit Alaska em contractarà com a pilot?"

L'alerten que està posant vides humanes en perill i l'home diu que no vol fer mal a ningú, que està acabat i que potser li falta un cargol.

"No vull fer mal a ningú, només vull que em xiuxiuegis coses dolces a l'orella! Hi ha moltes persones que es preocupen per mi i això que estic fent els decebrà. Vull demanar disculpes a tothom. Només soc un noi que està acabat. Em faltava un cargol, suposo. I no ho he sabut fins ara."

 

Persecució amb dos avions militars

L'avió tenia capacitat per a 76 passatgers, però anava buit.

 

El xèrif del comtat de Pierce, Paul Pastor, ha explicat que "només hi havia una persona a bord" i que no tenen cap indici que el pilot volgués "fer mal o atacar a ningú".

"La informació que tenim ara és que només hi havia una persona a l'avió, que ha estat fent maniobres a l'aire. No tenim cap informació que apunti que aquesta persona volia fer mal o atacar a ningú. L'avió s'ha estavellat en una illa i ha provocat un incendi. No tenim tampoc cap dada que hagi provocat cap dany material o personal."

Poc després d'alertar-se del robatori, dos avions militars s'han enlairat des de Portland per interceptar-lo. Finalment, l'avió s'ha estavellat uns quinze minuts després d'iniciar el seu vol a l'illa de Ketron, entre Tacoma i Olympia, en una zona boscosa.

El succés ha tingut ressò a la xarxa i alguns usuaris han compartit imatges de l'avió robat.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut