Rigau, Mas i Ortega dirigint-se al TSJC per declarar
Rigau, Mas i Ortega en una imatge d'arxiu dirigint-se al TSJC per declarar
Barcelona

Un magistrat conservador assumeix el cas del 9-N

José Francisco Valls, de l'Associació Professional de la Magistratura, relleva de la causa Joan Manel Abril, que ha demanat excedència

RedaccióActualitzat

El magistrat que aquesta setmana ha tancat la instrucció del 9-N deixa el cas aquest divendres perquè s'agafa una excedència. El jutge Joan Manel Abril ha conclòs la investigació oberta contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Ara, tres dies després, se'n va per fer de catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona, a banda de continuar com a president del Tribunal Superior de Justícia d'Andorra, càrrec que ocupa des del 2014. Li pren el relleu en el cas 9-N el magistrat José Francisco Valls Gumbau, de la conservadora Associació Professional de la Magistratura, que recollirà els escrits d'acusació i defensa de les parts i els possibles recursos que es presentin a partir d'ara.

Valls Gumbau va néixer a Vinaròs, té 64 anys i en fa 37 que és jutge. Va ser durant molts anys president d'una sala civil de l'Audiència de Barcelona, després va ser director de l'Escola Judicial i ara és magistrat de la sala civil i penal del TSJC.
Anar al contingut