Un moment del concert (Foto: Reuters)
Un moment del concert (Foto: Reuters)
Nova York

Un macroconcert històric a Nova York pels damnificats pel "Sandy" reuneix una munió d'estrelles

L'esdeveniment ha reunit per primera vegada des de la seva dissolució els membres de Nirvana. Paul McCarney ha assumit la difícil tasca de fer el paper de cantant en absència del malaurat Kurt Cobain. Dave Grohl i Krist Novoselic, que feia prop de dues dècades que no actuaven junts, han protagonitzat una gran traca final juntament amb l'ex-Beatle.

RedaccióActualitzat
El Madison Square Garden de Nova York ha estat l'escenari d'un macroconcert històric als Estats Units, anomenat "12-12-12", per recaptar fons per als damnificats per l'huracà "Sandy". L'esdeveniment ha reunit una llarga llista d'estrelles i ha rebut, ja, el qualificatiu d'històric. El motiu, que ha reunit per primera vegada des de la seva dissolució els membres de Nirvana. Paul McCarney ha assumit la difícil tasca de fer el paper de cantant en absència del malaurat Kurt Cobain. Dave Grohl i Krist Novoselic, que feia prop de dues dècades que no actuaven junts, han protagonitzat una gran traca final juntament amb l'ex-Beatle.

El tret de sortida, però, l'han disparat Bruce Springsteen i la seva inseparable E-Street Band. El "Boss", que és de Nova Jersey, una de les zones més afectades pel pas del devastador "Sandy", ha engegat màquines amb "Land of hope and dreams" ("Terra d'esperança i somnis") i ha continuat amb temes com "Wrecking Ball" i "Born to run", aquest últim a duet amb Jon Bon Jovi.

The Who, Roger Waters, Eddie Vedder, de Pearl Jam, Alicia Keys, els Rolling Stones i Neil Young, són només alguns dels artistes que s'han sumat també a aquesta iniciativa solidària per als afectats pel "Sandy", que a finals d'octubre va deixar 125 morts, greus inundacions i milers de llars destruïdes al llarg de la costa est dels Estats Units. Prop de 2.000 milions de persones a tot el món han pogut seguir l'esdeveniment, ja que l'han retransmès en directe una trentena de webs i una quarantena de canals de televisió nord-americans, a més de 200 d'arreu.
Anar al contingut