Barcelona

Un llibre inèdit de Josep Pla, a la tardor

RedaccióActualitzat

L'editorial Destino publicarà al novembre un nou llibre de Josep Pla. Durà per títol "Fer-se totes les il·lusions possibles", i recull notes i reflexions personals que l'escriptor empordanès va anar recollint durant els anys 50 i 60. Aquest material es conservava al Mas Pla, a Llofriu (Baix Empordà), la casa pairal de Josep Pla.

L'investigador Francesc Montero, de la càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona, és el responsable de l'edició d'uns textos que Pla havia previst incloure en un nou volum de l'obra completa, que s'hauria titulat "Noves notes disperses" o "Vagues notes disperses". No se sap per què no es va arribar a concretar el projecte, ni si Pla tenia previst d'afegir-hi més textos. 

Segons l'editorial, el llibre respon "al Pla més memorable: l'observador agut de les malalties del país, el comentarista que fa gala de l'escepticisme més ben informat, el reportador precís d'anècdotes impagables, l'escriptor capaç de donar la màxima vivacitat als personatges i els paisatges que retrata i el prosista més convincent i més amable amb els lectors".

"Fer-se totes les il·lusions possibles" arriba tres anys després de "La vida lenta", també publicat per Destino amb material inèdit. El llibre reproduïa íntegrament els textos inèdits escrits per Pla als diaris personals de 1956, 1957 (del qual només hi ha dos mesos) i 1964. 

Anar al contingut