Lleida

Un lleidatà serà el primer conductor català que perdrà el carnet per punts

El primer conductor català que perdrà el carnet per punts serà un lleidatà. El conductor, de 30 anys, va ser multat dues vegades per excés de velocitat, una per alcoholèmia i una altra perquè no portava l'armilla reflectora. Les quatre infraccions impliquen la suma de 13 punts i una sanció econòmica de 940 euros. Un cop la Direcció General de Trànsit rebi la proposta de retirada, el conductor perdrà el permís de conduir. Per recuperar-lo, haurà de passar un curs i tornar-se a examinar sis mesos després de la retirada del carnet.

Actualitzat

El Servei Català de Trànsit ha proposat la primera retirada total del permís de conduir per punts des de l'entrada en vigor d'aquesta normativa, l'1 de juliol. Es tracta d'un veí de la comarca del Segrià, titular d'un vehicle de gran cilindrada, que va acumular quatre infraccions que implicaven la suma de 13 punts i una sanció econòmica de 940 euros.

Les infraccions es van fer entre l'1 i el 20 de juliol. El lleidatà va ser multat dues vegades per excés de velocitat, que li van comportar la retirada de dos punts cadascuna; una per alcoholèmia amb una taxa d'alcohol de 0,59, més del doble permès, que li ha fet perdre sis punts, i una pel fet de no usar l'armilla reflectora fora del vehicle, a peu de carretera, que li ha restat tres punts més.

Tanmateix, el tràmit administratiu per fer efectiva la retirada del carnet s'ha prolongat quatre mesos perquè la normativa estableix uns terminis per poder recórrer cadascuna de les sancions fins a fer-les fermes.

Un cop la Direcció General de Trànsit rebi la proposta de retirada del carnet, el conductor perdrà el permís de conduir. Amb tot, el veí de Lleida encara podrà presentar al·legacions en un termini de deu dies. Quan finalitzi aquest termini, la DGT resoldrà definitivament la retirada del carnet i el conductor l'haurà d'entregar a les dependències de Trànsit.

Per recuperar-lo, el lleidatà haurà de passar un curs i examinar-se un altre cop després dels sis mesos de la retirada. A més, quan recuperi el carnet, el conductor encara haurà de complir una suspensió de tres mesos per la infracció d'alcoholèmia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut