Girona

Un llamp obliga a enderrocar la Punxa de l'emblemàtic edifici modernista de Girona

Les grues han hagut d'enderrocar aquest divendres a la tarda la part superior de l'edifici modernista de la Punxa de Girona, després que un llamp l'hagi foradada, segons ha informat en declaracions el secretari de la Junta de Govern del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics, Narcís Sureda. Aquesta entitat té la seu a l'edifici afectat, situat al número 19 del carrer Santa Eugènia.

Actualitzat

Sureda ha concretat que l'operació per extreure l'agulla de la part superior de la Punxa, que s'ha fet "de la forma més controlada possible", ha estat "molt complicada". Hi han treballat dues grues, en una de les quals se subjectaven els elements que podien caure, i, a l'altra, hi havia una cistella amb dos operaris que col·laboraven manualment.

Després començaran els treballs de restauració, "que afectaran part de la cúpula segur", segons ha afegit Sureda, i que duraran més d'un mes, almenys. També ha agraït l'assistència ràpida i efectiva dels Bombers de la Generalitat i la Policia Municipal.

Els arquitectes tècnics han optat per aplicar una pasta per aconseguir solidificar la base de la cúpula i enderrocar la part superior, que és la que ha quedat malmesa pel llamp, i evitar que cedeixi la resta.

L'edifici modernista de la Punxa compta amb elements com la forja, ceràmica, esgrafiats, pedra, vitralls, etc., que són obra de l'arquitecte i escriptor Rafael Masó (Girona, 1880-1935).

Anar al contingut