Abidal i el president actual del Barça, Josep Maria Bartomeu
Abidal i el president actual del Barça, Josep Maria Bartomeu
Barcelona

Un jutjat va arxivar a principis d'any la suposada compra del fetge d'Abidal

Així ho aclareix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, arran d'una informació publicada per elconfidencial

RedaccióActualitzat

La peça separada sobre les converses punxades a Sandro Rosell on es revelaria "la compra d'un fetge il·legal" per a Abidal està arxivada des de fa mesos. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aclareix d'aquesta manera la informació publicada aquest dimecres per "elconfidencial".

El jutjat d'instrucció 28 de Barcelona va rebre, fa poc més d'un any, una inhibició per part de l'Audiència Nacional d'aquest cas, que ha destapat el diari digital sobre uns suposats fets delictius que implicarien Sandro Rosell en la compra il·legal d'un òrgan per a l'exjugador i actual secretari tècnic del Barça.

Des del jutjat de Barcelona, han explicat que es van fer innombrables diligències que no han donat cap fruit. Per això i d'acord amb la fiscalia, a començaments d'aquest any es va decretar l'arxivament de la causa. Perquè no es va poder arribar al fons de tot, perquè la justícia francesa no va enviar la informació demanada. Informació clau per saber si el cosí d'Abidal va rebre diners a canvi.

 

 

Elconfidencial ha publicat la transcripció d'unes suposades converses telefòniques de Sandro Rosell, ara en presó preventiva, en què es deia que l'òrgan d'Éric Abidal, trasplantat al Clínic l'any 2012, va ser adquirit irregularment i no donat per un cosí seu tal com va manifestar el club.

Segons el diari digital, les quatre trucades interceptades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es van enviar "automàticament" a la jutge Carmen Lamela, que investiga Rosell per blanqueig de capitals. La magistrada va decidir llavors obrir una peça separada per a l'expresident barcelonista per considerar que el contingut de les trucades podia ser constitutiu d'un presumpte delicte de lesions per tràfic d'òrgans. El cas, però, va ser arxivat pel jutjat de Barcelona que portava aquesta qüestió.

La defensa de Rosell i i el Clínic neguen la informació

L'advocat de Rosell, Andrés Maluenda, ha negat la veracitat d'aquesta informació. Ha explicat a "Els matins" de TV3 que sospita que la notícia apareguda aquest dimecres té a veure amb la petició que acaben de fer perquè traslladin Rosell a una presó catalana i el deixin en llibertat.

"El que sí que sé és que això no és positiu per a la imatge del Sandro Rosell per obtenir la llibertat.  Això és una qüestió evident. Crec que és el propòsit també de la notícia."

I es pregunta: "M'agradaria saber com ha aconseguit elconfidencial documentació d'una peça secreta que només pot tenir la policia o el jutjat d'instrucció número 3."

Des de l'Hospital Clínic asseguren que no hi haurà cap comunicat sobre la qüestió però neguen la informació que publica El Confidencial.

ARXIVAT A:
Abidal
Anar al contingut