Un home amb un cigarret a la mà.
Un home amb un cigarret a la mà.
Tallahassee

Un jutjat de Florida obliga a indemnitzar amb 17.000 milions d'euros la família d'un fumador mort

L'empresa tabaquera R. J. Reynolds haurà de pagar més de 17.000 milions d'euros per la mort d'un home que tenia càncer de pulmó

RedaccióActualitzat

L'empresa tabaquera R. J. Reynolds haurà de pagar més de 17.000 milions d'euros per la mort d'un home que tenia càncer de pulmó. La sentència l'ha emès un jutjat de l'estat nord-americà de Florida després que la viuda va denunciar la companyia per ocultar la naturalesa addictiva i el perill dels seus productes.

L'home va morir fa 18 anys, quan en tenia 36, després de fumar entre un i tres paquets de tabac diaris des dels 13 anys. L'advocat de la demandant ha explicat que Michael Johnson no va poder deixar mai els cigarrets i que va fumar fins que va morir.

El lletrat de la viuda ha acusat R. J. Reynolds, propietària entre d'altres de la marca Camel, de mentir al públic i als fumadors amb una publicitat agressiva i que s'adreça als més joves

La sentència obliga la tabaquera a indemnitzar la vídua i el fills del difunt. La indemnització és la més alta que s'ha fixat mai en aquesta mena de casos a l'estat de Florida.

Aquesta sentència ha estat possible perquè el 2006 el Tribunal Suprem de Florida va desestimar una demanda col·lectiva de més de 100.000 milions d'euros, però va establir jurisprudència en sentenciar que per demostrar que un individu ha mort per causa del tabac només fa falta que els familiars demostrin que els cigarrets provoquen addicció i que el seu consum els ha fet caure malalts o els ha provocat la mort.

Per la companyia tabaquera, la sentència és exagerada i la recorrerà.

Anar al contingut