París

Un jutge reconeix l'estatus de víctimes a 5 fans de Michael Jackson, que cobraran una indemnització simbòlica

Un tribunal francès ha decidit reconèixer el "perjudici afectiu" que van patir cinc seguidors del "rei del pop" i els ha concedit una indemnització d'un euro, que haurà de pagar el metge de Michael Jackson, condemnat als Estats Units a quatre anys de presó per l'homicidi involuntari del cantant.

RedaccióActualitzat

La justícia francesa ha pres una decisió sense precedents: ha considerat provat el "perjudici afectiu" que van patir cinc seguidors del cantant nord-americà Michael Jackson arran de la seva mort i, en conseqüència, els "ha reconegut l'estatus de víctimes". És per això que un jutge francès els ha concedit una indemnització. Es tracta d'una quantitat simbòlica, d'un euro per a cadascun, que haurà d'abonar el metge del "rei del pop", condemnat per la mort del cantant.

Els querellants són un suís, un belga i tres francesos. Cap d'ells no havia conegut personalment Michael Jackson, però tot i això el jutge ha considera demostrat que hi tenien un lligam afectiu, segons ha explicat el seu advocat. Ara, el seu estatus de víctimes els permetrà accedir a l'indret de Los Angeles on Jackson va ser enterrat.

Recordem que l'autor del mític "Thriller" va morir el juny del 2009, als 50 anys, a Los Angeles. La causa de la mort va ser una sobredosi de Propofol, un sedant que li havia administrat el seu metge, Conrad Murray, que va ser condemnat a quatre a anys de presó després que un jurat popular el considerés culpable d'homicidi involuntari.

Anar al contingut