Madrid

Un jutge prohibeix a "El Mundo" la difusió d'informacions sobre presumpta evasió fiscal de Cristiano i altres futbolistes

La resolució judicial fixa penes de fins a cinc anys de presó per al director del diari si incompleix la prohibició de difondre informacions sobre la tributació de Cristiano i altres futbolistes

RedaccióActualitzat

El jutge Arturo Zamarriego ha prohibit al diari "El Mundo" i al seu director, Pedro G. Cuartango, la difusió de de la informació sobre la presumpta evasió d'impostos de Cristiano Ronaldo i altres figures del futbol que destapa avui el diari. La resolució judicial fixa fins a cinc anys de presó per al director del diari si continuen publicant informacions de tipus tributari i fiscal de Cristiano Ronaldo i les altres figures del futbol.

El magistrat ha adoptat aquesta mesura cautelar a petició del despatx Senn Ferrero Associats, que hauria assessorat Cristiano i altres futbolistes en temes fiscals. El despatx d'advocats va denunciar fa mesos que uns "hackers" havien accedit als seus arxius informàtics.

El jutge considera que la informació que avui publica "El Mundo" podria tenir el seu origen en les informacions obtingudes en aquell atac informàtic i que són "dades de caràcter confidencial, de tipus fiscal i relativa a qüestions legals de clients del despatx d'advocats". Pel jutge, difondre aquestes dades pot ser un "atac al dret a la intimitat".

"El Mundo", per la seva banda, assegura que ha consultat més de 18.000 documents abans de publicar la informació en la seva edició d'aquest dissabte i que li han arribat informacions des de tres fonts diferents.

Tot i que les mateixes informacions han aparegut publicades per diaris d'Alemanya, Itàlia, França o el Regne Unit que formen part del consorci European Investigations Collaboration, només a Espanya un jutjat ha decidit prendre mesures legals per impedir-ne la difusió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut