Pontons

Un jutge obliga un home de Pontons a desfer-se del centenar de gossos que té a casa seva

Els agents rurals han denunciat un veí de Pontons que viu a casa seva amb prop d'un centenar de gossos, en condicions insalubres. Arran d'aquesta denúncia, un jutge ha obligat Jiménez a deprendre's dels gossos i l'ha inhabilitat per tenir animals.

TV3Actualitzat
Els agents rurals han denunciat Joan Jiménez, un veí de Pontons que viu a casa seva amb prop d'un centenar de gossos (en algun moment n'hi ha hagut més de cent), en condicions insalubres. Arran d'aquesta denúncia, un jutge ha obligat Jiménez a deprendre's dels gossos i l'ha inhabilitat per tenir animals.

"No he fet més que intentar donar una miqueta de cau i menjar a animals abandonats. No he matat a ningú, no he destrossat ningú: el que tinc ho tinc a casa meva, ho pateixo jo", diu Jiménez. Molts dels gossos són animals abandonats que ell anava recollint, però la majoria ja han nascut a la casa. El manteniment dels gossos li suposa un cost cada mes d'uns 1.000 euros en menjar més despeses de veterinaris.

El problema és que a Pontons no hi ha gossera i el Centre d'Acollida d'Animals del Penedès reclama a l'Ajuntament 50.000 euros per fer-se'n càrrec. Al municipi hi ha una altra gossera particular més controlada, però amb diversos gossos que la ronden. L'Ajuntament es nega a pagar els diners que reclama el centre d'acollida: "Ni els tenim, aquests diners, ni els podem anar a buscar. I a més jo els necessito en un moment de crisi com l'actual per ajudar ciutadans del meu poble que en aquests moments ho estan passant molt malament", diu el primer tinent d'alcalde de Pontons, Josep Tutusaus.

Les protectores d'animals ja s'han emportat una vuitantena de gossos i demanen que alguna administració els doni un cop de mà. "Les protectores sense ànim de lucre pagant-ho tot i ningú ens dóna una solució", lamenta Karin Pielanen, d'Animal Rescue.

El Joan està d'acord a desfer-se d'alguns dels animals, però no de tots: "després de tot el sacrifici que he fet, m'agradaria quedar-me'n 20 o 30".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut