Imatge d'arxiu d'un gos
Imatge d'arxiu d'un gos
Sabadell

Mig any de presó per a una dona per maltractar la seva gossa i causar-li la mort

Uns veïns van trobar la gossa en un contenidor d'escombraries, greument ferida, i la van portar a l'hospital de Granollers, on va morir al cap de cinc dies

RedaccióActualitzat

Un jutge de Sabadell ha imposat una pena de sis mesos de presó a la propietària d'una gossa per haver maltractat l'animal. Els fets van passar el desembre del 2015 quan uns veïns de Castellar del Vallès van trobar una gossa ferida, plena de sang, en un contenidor d'escombraries, amb senyals d'haver estat agredida brutalment. La van portar a la dependència de la policia local on la va recollir la Protectora Caldes Animal que, juntament amb l'Associació per a la Defensa d'Animals de Castellar del Vallès, van presentar la denúncia per maltractament.

La gossa "Mery" la van traslladar a l'hospital de Granollers, on va quedar decomissada pels Mossos d'Esquadra. Hi va ser cinc dies, fins que va morir. La gossa, d'uns cinc quilos, tenia un fort cop a la columna que l'havia deixat paraplègica i dos grans talls de ganivet al coll.

La denunciada ha reconegut ara la seva culpabilitat davant el jutjat de Sabadell, a canvi de no imposar-li la pena màxima per maltractament animal que hauria pogut arribar als 18 mesos de presó. Amb la pena imposada de mig any, la condemnada no haurà d'ingressar a la presó ja que es tracta d'un càstig inferior a dos anys i no té antecedents. El jutge també ha decidit prohibir a aquesta persona tenir animals durant tres anys.

Anar al contingut