Recompte de vots durant el referèndum de l'1-O
Recompte de vots durant el referèndum de l'1-O

Un jutge dona 10 dies a la Generalitat perquè digui quant va costar l'1-O

Actualitzat

La Generalitat té 10 dies perquè informi de quant va costar el referèndum de l'1-O als comptes públics. Així li ha demanat el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona arran del requeriment que li ha fet arribar la Guàrdia Civil.

La petició a Hisenda es va fer dilluns passat, per la qual cosa el Departament hauria de lliurar aquests comptes entre aquesta setmana i la que ve.

El jutjat que fa la petició és el mateix que des de fa mesos investiga la preparació del referèndum arran de les paraules de l'exsenador i exjutge Santi Vidal.

En paral·lel, el Ministeri d'Hisenda ha denunciat davant del Tribunal de Comptes la suposada malversació de fons en el referèndum. Assegura el Ministeri que fins a 14 vegades es va demanar a la Generalitat que li digués quant s'havia gastat en la celebració del referèndum i que totes les respostes van ser incompletes.

Hisenda xifra en almenys 3,4 milions les despeses, que consideraria irregulars i en fa responsable tant el govern català com les entitats sobiranistes ACN i Òmnium.

El tràmit inicial és demanar a la fiscalia d'aquest tribunal que engegui la investigació. Si tira endavant i si el Tribunal l'accepta, es podria exigir als investigats un dipòsit pel valor dels diners suposadament gastats. El referent més proper són els 5,2 milions d'euros exigits a Artur Mas per la celebració del 9N.

A banda d'aquesta petició al Tribunal de Comptes, la via judicial que s'obre en un jutjat de Barcelona donaria arguments als que sostenen que hi va haver malversació en la celebració del referèndum. Aquest és un dels delictes que investiga el TSJ dins la causa contra el govern de Puigdemont i els membres sobiranistes de la mesa del Parlament.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut