Washington

Un jutge dels EUA considera que l'Iran té part de culpa en l'atemptat de 1996 a l'Aràbia Saudita

Un jutge de districte dels Estats Units ha considerat que el govern de l'Iran té part de culpa per un atemptat terrorista contra l'Aràbia Saudita en 1996, en què van morir 19 soldats nord-americans. Segons fonts judicials, la decisió del magistrat Royce C- Lamberth permetrà a les famílies de les víctimes sol·licitar uns 250 milions de dòlars en compensacions a Teheran.

Actualitzat
Van ser justament les famílies de 17 dels 19 soldats morts qui va presentar la demanda i ara, després d'un llarg litigi, han aconseguit que es fes justícia. En l'atemptat, que es va cometre el 25 de juny de 1996, un camió bomba va explotar contra un complex de vivendes militars conegut com Torres Khobar, a la ciutat de Dahran.

El jutge ha pres la decisió basant-se en les declaracions de l'exdirector de l'FBI Louis Freeh, que va investigar l'atac. Freeh va assegurar que dues agències de seguretat iranianes, així com destacats membres del govern iranià, van proporcionar finançament, entrenament i ajuda logística als terroristes que van dur a terme l'atac.
Anar al contingut