Tarragona

Un jutge de Tarragona és el primer de Catalunya que recorre al Constitucional les taxes judicials

El titular del jutjat social número 1 de Tarragona, Diego Zabra, adverteix d'una possible incompatibilitat de la llei amb l'article de la Constitució que garanteix que totes les persones tinguin dret a obtenir una tutela efectiva de la justícia. Si l'alt tribunal estima el seu recurs, obligaria el govern espanyol a revisar la nova llei.

RedaccióActualitzat
El titular del jutjat social número 1 de Tarragona, Diego Zabra, ha estat el primer jutge català a plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat per les noves taxes judicials. Zafra adverteix d'una possible incompatibilitat de la llei amb l'article de la Constitució que garanteix que totes les persones tenen dret a obtenir una tutela efectiva de la justícia. Si l'alt tribunal estima el seu recurs, obligaria el govern espanyol a revisar la nova llei.

A Espanya al voltant de la meitat de les sentències són revocades després d'haver estat recorregudes. És un dels percentatges més alts dels països de la UE.

També els advocats estan en contra de les noves taxes. El Col·legi d'Advocats de Reus va ser dels primers de l'estat que van recórrer les taxes i que es van plantejar una insubmissió legal en cas que un client fos insolvent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut