Martorell

Un jutge de Martorell investiga un dels professors de Sant Andreu de la Barca

La fiscalia l'acusa d'haver "assenyalat" els fills de guàrdies civils el 20 d'octubre

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 3 de Martorell ha obert una investigació contra un dels nou professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC.

Aquesta investigació no seria pels presumptes fets del 2 d'octubre, l'endemà del referèndum, sinó per un altre que hauria passat dues setmanes després, el 20 d'octubre.

Segons l'acusació de la fiscalia que ha motivat aquest procediment, aquest professor hauria demanat aquell dia a una classe optativa de tercer d'ESO que aixequessin la mà els fills de guàrdies civils.

Notícia relacionada: Un germà d'una professora de Sant Andreu de la Barca denuncia un "linxament públic"

Delictes de discriminació i contra la integritat moral

El professor ho hauria fet per saber quins alumnes seguirien la vaga d'estudiants convocada per al 26 d'octubre per reclamar l'alliberament dels Jordis i rebutjar l'aplicació del 155, i hauria dit als fills de guàrdies civils que suposava que ells no la seguirien.

Segons el relat de la fiscalia, això hauria posat "en evidència davant de tots els alumnes aquells que eren fills de guàrdies civils, assenyalant-los d'aquesta forma per ser blanc del rebuig i l'hostilitat dels seus companys d'aula." Això suposaria, segons la fiscalia, delictes de discriminació i contra la integritat moral.

La causa contra la resta de professors, que està oberta en un altre procediment, està pendent que el jutjat d'instrucció número 7, també de Martorell, l'admeti o no a tràmit.

Notícia relacionada - L'alcalde de Sant Andreu de la Barca: "Fins fa uns dies hem viscut amb normalitat"

 

ARXIVAT A:
Sant Andreu de la BarcaReferèndum 1-OProcés catalàGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut