Una oficina del BBVA
Una oficina del BBVA
Manresa

Un jutge de Manresa obliga el BBVA a tornar tot el que va cobrar de més per la clàusula sòl

No és la primera sentència en aquest sentit, perquè, aquesta mateixa setmana, un jutjat de Barcelona n'ha dictat una de semblant contra el Banc Popular, en aplicació de la resolució del TJUE

RedaccióActualitzat

Un jutge de Manresa ha condemnat el BBVA a tornar a un client tot el que va cobrar de més per l'aplicació de la clàusula terra en el contracte hipotecari, firmat l'any 2009.

El titular del jutjat de primera instància número 2 de Manresa, José Ramón Villacampa, ha aplicat la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), que reconeix la retroactivitat total de les clàusules sòl abusives.

El magistrat condemna l'entitat financera a recalcular les quotes del préstec hipotecari sense clàusula terra i a tornar al client els interessos que va pagar de més des de la constitució de la hipoteca.

La sentència, però, no és ferma i el banc pot interposar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Barcelona.

No és la primera sentència en aquest sentit. Aquesta mateixa setmana, un jutjat de Barcelona ha condemnat el Banc Popular a tornar a un client tot el que li ha cobrat de més des de la firma de la hipoteca.

Anar al contingut