Würzburg

Un jove fereix greument tres persones amb una destral dins d'un tren a Baviera

La policia ha trobat una bandera d'Estat Islàmic en l'habitació de l'autor dels fets, un refugiat afganès de 17 anys, que ha estat abatut a trets després de l'atac

Actualitzat

Terror en un tren a Alemanya aquesta nit. Un adolescent de 17 anys, armat amb una destral i un ganivet, ha ferit quatre persones, tres de gravetat, a l'interior d'un vagó, a prop de la ciutat de Würzburg, al land alemany de Baviera. L'atacant és un refugiat afganès que hauria arribat a Alemanya sense la seva família. El jove ha estat abatut per la policia quan ha intentat fugir. Diversos testimonis asseguren que durant l'atac ha fet crides de caràcter islamista. El ministre de l'Interior de l'estat de Baviera, Joachim Hermann, ha explicat a la televisió pública ZDF, que han trobat una bandera d'Estat Islàmic dibuixada a mà en l'habitació de l'assaltant.

L'autor dels fets era un sol·licitant d'asil que va viure en un alberg de la petita localitat d'Ochsenfurt, a uns 20 quilòmetres de Würzburg, i residia ara amb una família d'acollida. A l'acció d'aquesta nit, el jove s'ha llançat de manera inesperada contra els passatgers d'un vagó, una vintena en aquell moment. Quan el tren ha parat, el noi ha intentat fugir, però un comando policial que hi havia a l'estació l'ha abatut a trets. Tres dels passatgers tenen ferides greus i un altre, lesions lleus.

L'atac d'aquest dilluns és semblant al que hi va haver el 10 de maig a Grafing, prop de Munic, quan un home de 27 anys va matar una persona després de fer crides islamistes. El fiscal va deduir que es tractava d'una acció amb "motivacions polítiques". Però poc després, els investigadors van concloure que l'atacant, sense antecedents penals, tenia problemes psíquics i de drogoaddicció.

Anar al contingut