Salou

Un jove de Salou denuncia amenaces i insults homòfobs

RedaccióActualitzat

Cada cop són més els que s'atreveixen a denunciar agressions o accions homòfobes, tot i que, segons l'Observatori contra l'Homofòbia, encara són una minoria, un 20%. Un dels últims casos denunciats ha estat a Salou.

Un noi caminava per un carrer del municipi quan va ser insultat sense cap motiu. Dos joves el van increpar amb insults homòfobs i ell els va advertir que, a Catalunya, aquests insults poden constituir un delicte. Va gravar en vídeo les reaccions dels agressors i va trucar a la policia.
 



És el segon cop que l'insulten en un any i aquesta vegada ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra per un presumpte delicte d'odi per homofòbia.

Aquest tipus d'agressions verbals són les que més han augmentat a Catalunya l'últim any, segons dades de l'Observatori contra l'Homofòbia. El 2016 es van detectar 84 incidents, però la xifra podria ser molt més alta. Només acaben en denúncia al voltant del 20% dels casos. El col·lectiu d'homes gais i bisexuals són els que han rebut més agressions i, per nombre d'habitants, Lleida és la demarcació amb més denúncies.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut