Figueres

Un joier de Cardedeu fa d'esquer per detenir els lladres que ja l'havien atracat fa un any

El setembre de l'any passat els lladres el van atracar amb violència quan sortia de casa seva, el van colpejar i el van tancar dins el maleter del seu cotxe

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones a Figueres quan es disposaven a assaltar un representant de joies de Cardedeu. Els quatre detinguts, de nacionalitat italiana, ja havien atracat el mateix home l'any passat i es van endur un botí de 300.000 euros.

En aquella ocasió, l'atracament es va fer quan el representant sortia de casa seva, a Cardedeu. Els lladres el van atacar de forma violenta, el van colpejar, el van lligar amb cinta americana i el van tancar al maleter del seu vehicle. Al cap d'una estona, els veïns van sentir els seus crits i el van poder alliberar. En aquella ocasió, li van robar joies per valor de 300.000 euros.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació pels fets que els va permetre identificar tres dels quatre autors del robatori però no els van poder detenir perquè ja no eren a Catalunya.

Identificació preventiva

Aquest 25 de novembre els fets es podrien haver repetit. Els Mossos seguien un parell d'homes a qui havien trobat material amb el qual podrien cometre robatoris (guants, cinta americana o elements per ocultar el rostre). Com que en aquell moment no hi havia cap denúncia per robatori a la zona els van haver de deixar en llibertat. Però els mantenien sota vigilància.

Les sospites es van disparar quan els dos homes vigilats van llogar un vehicle i van anar fins a Figueres. Allà es van trobar amb dos individus més, un dels quals coincidia amb la descripció d'un dels autors del robatori al joier de Cardedeu. Els quatre homes vigilaven un hotel de la capital de l'Alt Empordà.

El que va aixecar totes les alarmes de la policia va ser que, en aquest hotel, hi havia allotjat el representant de joies de Cardedeu. Els Mossos van contactar telefònicament amb ell i li van explicar la situació. L'home es va prestar a ajudar a detenir els quatre lladres. Seguint indicacions dels Mossos, va sortir de l'hotel i es va dirigir cap al seu vehicle amb dues maletes. En aquest moment els lladres van començar a actuar.

Amb la cara tapada i una barra de ferro a la mà, es van dirigir cap al cotxe del joier. Va ser en aquell moment que els Mossos els van detenir. Un dels lladres esperava els altres tres dins d'un vehicle i, en veure que els Mossos els detenien, va estavellar el cotxe contra un vehicle policial que li barrava el pas.

Els quatre detinguts, que tenen nombrosos antecedents policials a Itàlia, han ingressat a presó per ordre del jutge d'Instrucció de Figueres. No es descarta que tinguin relació amb grups mafiosos.

Anar al contingut