Barcelona

Un inventari recull la llista dels boscos més singulars de Catalunya

Catalunya té des d'aquest dimarts un inventari que recull els seus boscos més singulars. El catàleg elaborat per tècnics del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, en destaca prop de 300 en funció d'aspectes com ara la biodiversitat, l'edat o l'ús social que se'n fa.

Actualitzat
Es tracta d'un projecte pioner a Europa, ja que fins ara no es disposava de cap referent sobre boscos que permetés marcar uns objectius de futur en la matèria. Després de visitar prop de 800 boscos, els tècnics del CREAF n'han seleccionat 292 per la seva singularitat. Estan repartits per tot Catalunya, tot i que on n'han trobat més és a les comarques de Girona, a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran.

L'objectiu de l'inventari és proporcionar una eina a l'administració perquè aquesta millori la gestió d'aquests espais naturals. Al voltant d'un 85% dels boscos es troben en mans privades, de manera que el problema és com combinar la protecció dels espais naturals amb la gestió privada que en pot fer el propietari forestal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut