Un alumne de primer d'ESO de l'Institut Miquel Biada tanca el llum mentre surt de l'aula, el 14 de desembre de 2015. Un cartell fet p…
Un alumne de primer d'ESO de l'Institut Miquel Biada tanca el llum mentre surt de l'aula, el 14 de desembre de 2015. Un cartell fet pels mateixos alumnes recorda de la necessitat d'estalviar energia. (ACN)
Mataró

Un institut de Mataró redueix més d'un 10% la factura elèctrica inculcant bons hàbits entre els alumnes

.

Actualitzat
L'institut Miquel Biada de Mataró ha reduït al voltant d'un 12% la factura elèctrica en el darrer any sense necessitat de fer cap inversió i només havent inculcat bons hàbits entre els alumnes. Sobre una factura anual d'uns 60.000 euros, el Miquel Biada va estalviar l'any passat 7.300 euros gràcies a gestos senzills com el fet d'apagar els llums de l'aula quan hi ha un canvi de classe o tancant els equips informàtics quan no s'utilitzen, explica la directora del centre, Fàtima Prat. Ara, l'Ajuntament premia aquestes bones practiques i reinvertirà el 50% de l'estalvi - uns 3.600 euros - en millores tècniques de l'equipament que el facin més sostenible i permetin continuar reduint la factura elèctrica.
Anar al contingut