València

Un informe revela que el PP valencià es va finançar irregularment amb les empreses de Correa

Un informe de la policia ha revelat que el Partit Popular valencià s'hauria finançat irregularment a través de l'empresa Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez "El Bigotes". Aquesta és una de les empreses investigades dins del "cas Gürtel", i segons la investigació policial formaria part de la trama d'empreses de Francisco Correa. L'informe conegut avui va ser exclòs del sumari pel president del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, amic íntim del president Camps.

Actualitzat
La investigació de la brigada policial de blanqueig ha revelat que el PP pagava pocs dels actes polítics que li organitzava Orange Market. La majoria els haurien pagat empreses amb contractes amb el govern valencià o amb diner negre. Segons la investigació, tot es vehiculava a través d'Orange Market, que feia una doble facturació al PP. Algunes de les factures serien legals i amb IVA, i d'altres es pagaven amb diner negre.

Segons l'informe, aquesta activitat era coneguda per la direcció del PP valencià i organitzada per alguns dirigents del partit. Les investigacions apunten a Ricardo Costa, secretari general del PP, com el canalitzador de pagaments de despeses del partit amb diners d'altres empreses.

Aquest informe el va rebre la sala del Penal del Tribunal Superior de Justícia de València el 31 de juliol. Aleshores encara no s'havia tancat la trama valenciana del "cas Gürtel", que investiga el presumpte suborn amb vestits al president Camps i a d'altres implicats. Dimarts el tribunal va tornar l'informe a la policia, ja que va considerar que no tenia relació amb el seu cas. El president del tribunal és Juan Luis de la Rúa, amic personal de Camps.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut