Teheran

Un informe de l'AIEA alerta que l'Iran té prou informació per fabricar bombes nuclears

L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica confirma els temors dels governs occidentals i del Consell de Seguretat de l'ONU, i alerta en un informe que l'Iran té coneixements suficients per desenvolupar armament nuclear, i que de fet ja està investigant per incorporar aquest tipus de bombes als seus míssils de llarg abast. L'Iran va estar fent maniobres militars la setmana passada amb els obusos Shahab 3, amb capacitat per arribar a objectius a una distància d'entre 1.200 i 2.000 quilòmetres. Segons l'informe, la voluntat de l'exèrcit iranià és que aquests míssils duguin integrada una càrrega nuclear explosiva, i llavors amenaçarien seriosament Israel i les bases nord-americanes del golf Pèrsic.

Actualitzat
Aquest informe -publicat parcialment en l'edició digital del "The New York Timew"- va ser escrit a principis d'any. Des de llavors, els governs occidentals han pres consciència de la gravetat del programa nuclear de l'Iran, i per això han intensificat les pressions al règim.

Precisament, aquest dissabte el director de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, Mohamed el-Baradei, ha arribat a Teheran per mirar de trobar una data en què els seus inspectors puguin investigar la nova planta nuclear descoberta al centre del país fa tot just deu dies. Serà el 25 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut