Barcelona

Un informe de la Universitat de Barcelona indica que el preu de l'habitatge caurà un 4% aquest any

Aquest any, es faran a Espanya 900.000 habitatges i només se'n vendran 400.000, segons un informe de l'expert immobiliari de la Universitat de Barcelona Gonzalo Bernardos. Aquestes dades indiquen que, a final d'any, quedaran mig milió de pisos sense vendre. L'informe preveu que aquest any els preus disminuiran un 4% a causa d'això i de l'augment dels tipus d'interès. Una baixada que, per l'autor de l'informe, continuarà com a mínim dos anys més. De moment, ja s'ha detectat una baixada de preus dels habitatges a sis barris de Barcelona. En el conjunt de la capital catalana, segons un altre informe immobiliari, el preu de l'habitatge de segona mà s'ha estancat.

Actualitzat

Els barris que han vist baixar més de preu de l'habitatge a Barcelona són Sant Andreu i l'Esquerra de l'Eixample, amb retallades del 6 i del 5%, respectivament. Hi ha cinc barris on encara s'han incrementat els preus i a Gràcia s'han mantingut.

S'estanca el preu de l'habitatge de segona mà

Segons un altre informe trimestral del preu de l'habitatge de segona mà elaborat per Comprarcasa, els primers tres mesos del 2007 els pisos de segona mà de la capital catalana s'han incrementat un 0% i el preu del metre quadre construït s'ha quedat al voltant dels 4.971 euros. En el mateix període de l'any passat l'increment va ser del 9%.

Durant la presentació d'aquest estudi, el president de Comprarcasa Barcelona, Xavier Garrigós, ha assegurat que durant el 2007 "els preus tendiran a reajustar-se segons la llei de l'oferta i la demanda, fins a arribar a un cert nivell d'estabilitat amb un creixement al voltant de l'IPC". Compracasa és una xarxa immobiliària integrada per professionals API.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut